Ily IperEspresso Безкофеиново безкофеиново кафе опаковка 6х18 бр
Code: 25694Product detailed description
Ily IperEspresso Безкофеиново безкофеиново кафе опаковка 6х18 бр
Кофеинът се извлича от прясно обелени, все още зелени кафеени зърна и се декофеинизира на водна баня при високо налягане. Едва след отстраняването на кофеина кафеените зърна се изсушават и изпичат. Никога няма да намерите повече от 1% кофеин в чаша от това кафе. Въпреки че е без кофеин, Lavazza DEK е наситено, кремообразно еспресо.
Откъде идва кафето?
Бразилия. Тази страна е една от най-големите производители на кафе в света и е наричана кралят на пазара на кафе. Тук се отглеждат до 400 милиона кафеени дървета и следователно голям брой сортове. Кафето е отгледано в щата Минас Жерайс, който е един от най-важните райони за отглеждане на кафе в Бразилия и е на надморска височина от около 1100 метра. Кафе на зърна от Бразилия се нарича "Бразилия" на световния пазар. Повечето бразилски кафета се характеризират с богата пяна и необикновени горчиво-сладки и шоколадови вкусове. Колумбия . Идеалната надморска височина и уникалните почвени условия гарантират висококачествено кафе. Беритбата се извършва през цялата година поради много различни микроклиматични условия. Най-доброто колумбийско кафе произхожда от по-високи райони (до 2000 метра надморска височина) близо до екватора в богата вулканична почва. Основните райони за отглеждане на кафе включват Меделин, Армения и Манизалес. Колумбия произвежда около 12% от световното производство на кафе, което я прави вторият по големина производител на кафе след Бразилия. Кафето от Колумбия е с високо качество и се обработва по мокър метод. В същото време принадлежи към един от най-качествените солови видове на нашия пазар.
Арабика
Арабиката е крехък храст или дърво, което е чувствително към паразити. Поради тази причина се отглежда на по-висока надморска височина, особено в планинските райони на надморска височина до 2000 метра. Култивирането е обичайно на вулканична почва, където рядко се случва замръзване и по-ниската влажност предотвратява широко разпространено нашествие от вредители. Арабиката е с високо качество, съдържа по-малко кофеин и ни предлага широка гама от деликатни вкусове и аромати. Зърната са малко по-големи от тези на Робуста и са чувствителни към температурата по време на печене.
Be the first who will post an article to this item!